Wat een schrijftraining verbindt met een fietsend konijn

Laatst kreeg ik een mailtje van Pieter. Hij werkt bij de gemeente Rotterdam als planoloog.

Jaren geleden volgde hij de training Adviesrapporten schrijven. Ik weet niet meer precies wanneer, maar ik denk dat het in 2006 was.

 

Pieter mailde me dat hij samen met zijn vrouw Iris (toen ook op cursus, maar in een ander clubje) een kinderboek heeft geschreven.

En dat ik een bijdrage had geleverd aan zijn schrijfplezier.

 

Hij schreef over de schrijftraining die hij volgde:

Mijn teksten waren zo’n beetje het lachertje van ons clubje cursisten. Ik schreef me toch een hoop wiggen en zinnen in zinnen en daar weer wiggen in. We (mijn medecursisten en ikzelf) hebben toen smakelijk gelachen toen jij mij letterlijk voorhield wat ik soms geschreven had.”

 

Hij had in de training geleerd hoe hij dingen simpeler en helderder kon opschrijven. Iets wat juist heel goed bij hem paste.

Als anderen er niet uitkomen, wordt hij nu zelfs gevraagd om bijvoorbeeld een Masterplan te schrijven.

Pieter mailde me: “Wij zijn het voorbeeld dat je training effectief is.”

 

Zo leuk als oud-deelnemers me vertellen dat ze iets aan mijn schrijftrainingen hebben gehad. En nog leuker als ze zelf een boek schrijven.

Daarom maak ik er graag wat reclame voor.

 

Pieter en Iris schreven een kinderboek, waarbij de fietstochten met hun zoontje de inspiratie vormden. De broer van Pieter maakte de tekeningen in het boek. Het ziet er prachtig uit.

 

Het boek gaat over Kootje, een konijntje dat naar opa en oma fietst. Onderweg komt hij allerlei dieren tegen. Dan vraagt hij bijvoorbeeld aan de koe waarom die zulke harde scheten laat. En aan de bever waarom hij bomen omknaagt.

Ik vind het grappig, maar mijn pubers maak ik er niet meer enthousiast voor. Voor kleuters lijkt het me een fantastisch boek om voor te lezen. Ik ga het daarom binnenkort uitproberen op mijn neefje van bijna 3. Eens kijken wat hij ervan vindt.

 

De testimonial van Pieter vind je op de pagina Adviezen die zorgen voor actie.

 

Ben je nieuwsgierig naar het boek? Via deze link kun je het boek over Kootje bestellen (ik verdien er trouwens niets aan als jij op deze link klikt).

ProTaal – Schepenstraat 86B – 3039 NM – Rotterdam – 010 – 465 77 75 – info@protaal.nl