1-op-1 schrijftraining

Individuele schrijftraining met alle aandacht voor jou en jouw schrijfvragen

Ga voor een persoonlijke schrijftraining met VIP-aandacht voor jouw teksten

Misschien heb je een heel specifieke vraag. Of je bent de enige binnen je bedrijf die een schrijftraining wil. Dan is een 1-op-1-schrijftraining perfect voor jou.

Wat is een 1-op-1-schrijftraining?

Een 1-op-1-schrijftraining is een privé schrijftraining. Met alle aandacht voor jou en jouw vragen. Vind je het lastig om een goede structuur voor een wervende tekst te maken? Of wil je feedback op en hulp bij je aanbestedingsteksten? Of eindelijk starten met artikelen schrijven voor een nieuwsbrief of op een blog? In een 1-op-1 schrijftraining werken we samen aan jouw teksten.

Vergelijk het met de sportschool: ik ben jouw personal trainer om je schrijfconditie te verbeteren. Ik zit naast je en geef je tips en adviezen hoe je sneller en beter schrijft. Soms betekent dat zelfs dat we samen aan jouw zinnen werken: hoe kun het ook anders schrijven? Hoe krijg je meer effect? Samen bedenken we bijvoorbeeld alternatieven. En daar heb je direct iets aan, maar ook bij elke tekst die je later schrijft.

Een 1-op-1-schrijftraining kun je zien als jouw persoonlijke schrijftraject. Met mij als private coach en stok achter de deur. Je moet er dan ook alleen aan beginnen als je er tijd in wilt investeren. En als je echt beter of meer wilt schrijven. Als dat zo is, dan verzeker ik je dat ik je kan helpen met de schrijfvraag die jij hebt.

In mijn zoektocht naar een schrijfcoach viel mijn keus in eerste instantie op Suzanne vanwege haar achtergrond als neerlandica en psychologe. Na ons eerste telefonische contact wist ik dat ik goed zat.

In mijn werk als orthopedagoog op de AED Leiden, een dienst voor ambulante begeleiding staat het delen van expertise voorop. En hoe kun je dat beter doen dan door het publiceren van artikelen?

De trainingsbijeenkomsten waren steeds perfect voorbereid door Suzanne en het was ontzettend fijn om direct met mijn eigen teksten te kunnen oefenen. Tussendoor gaf Suzanne mij steeds feedback op mijn artikelen in wording en inmiddels is het eerste artikel gepubliceerd in het tijdschrift voor intern begeleiders (TIB) en er zullen er nog twee volgen.

Door de praktische oefeningen en goede uitleg en tips ben ik nu in staat om een goed leesbaar en helder artikel te schrijven. Ook het stoeien met teksten inkorten of verlengen heb ik van Suzanne geleerd. Voorheen dacht ik dat ik om te schrijven wel minstens een halve dag moest inplannen maar tegenwoordig doe ik het kort en krachtig. Soms vergeet ik wel eens de tijd maar dat komt dan gewoon omdat ik zo lekker in m’n flow zit. Ik ben nog lang niet uitgeschreven!

Zelfstudie al eens geprobeerd?

Als je niet houdt van groepstrainingen, dan heb je misschien al een andere oplossing geprobeerd. Zelf leer ik bijvoorbeeld graag uit een boek of met een online cursus. Daarmee bepaal ik mijn eigen tempo. Dat kun jij ook doen. Dat heb je misschien ook al gedaan.

Als je bent zoals ik, heb je gemerkt dat zelfstudie kan werken, maar dat je er een enorme discipline voor moet hebben.

En dat schiet er wel eens bij in. Zodat een boek halfgelezen in de kast belandt of je een online cursus niet helemaal afrondt. Het komen tot actie met zelfstudie is een van de moeilijkste dingen die er zijn.

Voordelen 1-op-1-schrijftraining

Een privé schrijftraining heeft de volgende voordelen:

 • Je besteedt alleen aandacht aan zaken die voor jouw vraag van belang zijn;
 • De training kun je inplannen op tijden dat het jou uitkomt;
 • Je leert zeer effectief. Doordat je werkt met je eigen teksten, zie je direct wat voor jou werkt en hoe je dat kunt inzetten in alle teksten die je daarna nog schrijft;
 • Je krijgt meer persoonlijke feedback en tips dan je ooit in een groepsschrijftraining zou krijgen;
 • Je hebt een personal trainer die je naar een hoger (schrijf)niveau brengt.

Opbouw 1-op-1-schrijftraining

Een 1-op-1-schrijftraining bestaat uit:

De basistraining:

 1. warming-up: we hebben een intakegesprek en je stuurt me een aantal teksten die je al geschreven hebt. Die analyseer ik. Zo beginnen we allebei scherp en opgewarmd aan de training.
 2. training: 6 uur fysieke 1-op-1 trainingstijd met mij op kantoor bij ProTaal in Rotterdam of online via Zoom of Microsoft Teams.
  Meestal plannen we 4 sessies van 1,5 uur, maar als jij liever 3 x 2 uur plant, kan dat ook.

Extra support:

Extra ondersteuning bestaat in twee varianten, de één iets intensiever dan de ander:

Pro:           1x telefonische of online coaching van 30 minuten + 2x e-mailfeedback op een tekst

Premium: 3x telefonische of online coaching van 30 minuten + 5x e-mailfeedback op een tekst

In de telefonische coaching kun je alle vragen stellen die je wilt. Je kunt een tekst voorbespreken, nabespreken, een opzet bedenken, sparren. Je zegt het maar.

Voor de e-mailfeedback mail je een tekst in Word en je krijgt mijn feedback, correcties en suggesties binnen 2 werkdagen retour.

De doorlooptijd van een 1-op-1-training is tussen de 3 en 6 maanden. Veel langer moet het ook niet duren, is mijn ervaring. Dan verslapt je aandacht.

Schrijven is een vaardigheid. Die vaardigheid moet je oefenen, zodat je beter wordt. Je moet dus schrijfconditie krijgen. En ja: dat kost bloed, zweet en tranen. Nou ja, misschien geen bloed. Maar wel inspanning.

Ik ben met een hele specifieke vraag naar Suzanne toe gestapt. Door mijn dyslexie ben ik niet goed in het schrijven en structureren van teksten. Ik had er eigenlijk ook nooit plezier in.

Ik heb Suzanne daarom de vraag gesteld om mij met plezier en meer vaardigheid te leren schrijven. In een aantal intensieve, maar motiverende sessies heeft ze mij laten zien hoe ik een tekst opzet en structureer. waardoor ik mezelf zekerder voel met schrijven.

Ik weet zeker dat ik door dit traject bewuster en met mee plezier een tekst schrijf. Daarnaast was er tijdens onze sessies een zeer prettige en open sfeer. Ik kan iedereen aanraden om eens met haar te praten over hoe ze jou zou kunnen helpen om jouw teksten/ schrijfvaardigheid te verbeteren.

Een 1-op-1-training is geen hocus-pocustrucje waarmee ik met mijn toverstafje ervoor zorg dat jij beter schrijft. Uiteindelijk moet je het zelf doen. Maar ik help je, met een slim trainingsplan.

Wat is je investering?

Voordat ik je vertel wat je investering voor een 1-op-1-training is, wil ik je vragen na te denken over wat zo’n 1-op-1-training voor je kan doen. Ik kan dat natuurlijk niet voor jou invullen, maar ik kan je wel vertellen hoe het voor mij heeft gewerkt. Ik schreef nooit artikelen, besteedde nauwelijks aandacht aan mijn websiteteksten en wist weinig van marketing. Op een gegeven moment was de maat vol: ik wilde meer klanten, ik wilde meer impact, ik wilde meer schrijftraining geven.

Dus investeerde ik.

 • Eerst had ik 9 jaar geïnvesteerd in mijn studies: eerst 5 jaar Nederlands. En daarna ook nog eens 4 jaar Psychologie – in deeltijd, naast mijn werk met ProTaal en op eigen kosten.
 • Daarna investeerde ik meer dan € 20.000 in marketingtrainingen, persoonlijke coaches, trainingscursussen en honderden boeken. Ik leerde de kennis uit mijn studies toe te passen in mijn teksten en te vertalen naar praktisch trainingsmateriaal.
 • En daarnaast maakte ik meer dan 10.000 schrijf-vlieguren. Ik schreef: artikelen, columns, dagboeken, offerte- en schrijfwijzers en websiteteksten. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen.

Ik had het niet kunnen doen door alleen maar een boek te lezen. Ik had leraren, coaches en docenten die een voorbeeld voor me waren. Ze brachten me verder door kritische vragen te stellen, me uit te dagen en het beste uit mezelf te halen. En toen gebeurde wat me met zelfstudie en online cursussen eerder niet was gelukt: klanten belden mij met vragen en opdrachten, omdat ze zich aangesproken voelden door mijn teksten.

Jij hebt toegang tot alle kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan in de 20 jaar die ik nu als schrijftrainer werk. En je betaalt daarvoor slechts een fractie van wat ik zelf daarin heb geïnvesteerd. De investering voor een 1-op-1-training bedraagt tussen  € 2275 en € 2975 exclusief 21% btw.

Je krijgt voor dat bedrag mijn volledige toewijding en inzet. Alles wat nodig is om jou naar een hoger niveau te brengen. We gaan direct aan de slag met een tekst waar je nu aan werkt. Drie weken na de start van je traject heb je dan bijvoorbeeld een wervende landingspagina voor je website geschreven. Of eindelijk een artikel gepubliceerd waarmee jij je expertise met de rest van de wereld deelt.

Investeren in een 1-op-1-schrijftraining is een investering voor het leven. Als je goed kunt schrijven, heb je daar de rest van je leven iets aan.

Na goede ervaringen met Suzanne in een korte groepscursus schrijven heb ik Suzanne gevraagd mij 1 op 1 schrijftraining te geven. In mijn werk als adviseur moet ik veel stukken schrijven.  Mijn stukken waren onvoldoende ‘to the point’ , niet in de laatste plaats door wollig taalgebruik.

Ik zocht naar handvatten om dit te verbeteren. Suzanne heeft mij hierin goed geholpen. Zij hielp met het identificeren van vaak terugkerende ‘fouten’ en had direct een voorstel hoe dit anders kon. Dit waren vaak simpele ‘trucjes’ die makkelijk toe te passen zijn.

Ik merk dat ik nu makkelijker schrijf.  Ik vond de lessen dus zeer waardevol!

Intakegesprek

Een 1-op-1-schrijftraining is niet voor iedereen geschikt. Daarom bel ik je graag voor intakegesprek. Ik ben namelijk benieuwd naar jouw beweegredenen en schrijfvragen.

Hoe specifieker je vraag, des te groter het rendement, is mijn ervaring.

Na het intakegesprek geef ik aan hoe een 1-op-1-training je kan helpen.

En als ik denk dat ik niets voor je kan betekenen, zeg ik dat ook eerlijk. Zo werk ik.

Daarom betaal je niets voor een intakegesprek.

Slechts twee 1-op-1-plekken per maand

Mijn meeste tijd besteed ik aan groepstrainingen die ik voor bedrijven geef.

Per maand heb ik daarom maar plek voor twee 1-op-1-schrijftrainingen.

Maak een afspraak

Denk je dat een van die plekken voor jou moet zijn? Maak dan een afspraak.

Ik plan graag een intakegesprek met je in. Stuur me een e-mail via info[at]protaal.nl of vul onderstaand formulier in.

Vermeld daarbij ook je telefoonnummer en een tijdstip waarop ik je goed kan bereiken.

Je ontvangt binnen 1 werkdag mijn antwoord met een uitnodiging voor een telefonische afspraak.

3 + 2 = ?

De privacyverklaring vind je hier.

ProTaal – Schepenstraat 86B – 3039 NM – Rotterdam – 010 – 465 77 75 – info@protaal.nl