Blogs schrijven binnen 1 uur

Training zakelijk bloggen voor experts met minimaal 5 jaar werkervaring

Hoe je blogs schrijft die door duizenden lezers worden opgepikt, zodat jij gezien wordt als dé expert in jouw branche

Wil je jouw kennis delen door blogs te schrijven? Bijvoorbeeld in een vakblad, op LinkedIn of op de website van je bedrijf? Goed idee, want met een blogartikel kun je je expertise laten zien. Zo kom je onder de aandacht van (toekomstige) klanten.

Bovendien scherpt blogs schrijven je visie op je vak. In die zin ontwikkel je jezelf terwijl je schrijft. Je wordt immers voortdurend aan het denken gezet over wat je nu eigenlijk wilt zeggen.

Nu alleen nog tijd vinden. En daarbij graag een paar handvatten om je te helpen met de structuur en een lekker lopend verhaal. Want een blogartikel dat aanspreekt, is vlot geschreven, helder van opbouw, prikkelend en uitnodigend. Deze workshop blogs schrijven helpt je!

Zeer praktijkgericht

Suzanne heeft binnen onze organisatie een schrijftraining ‘Zakelijk bloggen’ verzorgd. De training die Suzanne heeft gegeven, sloot goed aan bij onze verwachtingen. Zij is erg kundig op haar vakgebied, weet veel te vertellen op een enthousiaste manier en springt in op ieders wensen en behoeften.

Ondanks de verschillen binnen de groep wat betreft de schrijfervaring met blogs, zaten er voor iedereen interessante componenten in de training. Suzanne beschikt over een flinke dosis praktijkervaring. Ze speelt zeer goed in op vragen van deelnemers. En gaat zij zeer praktijkgericht aan de slag. Kortom, als je op zoek bent naar een heldere en duidelijke training dan ben je bij ProTaal op het juiste adres!

Inhoud workshop blogs schrijven binnen 1 uur

 • Intake en voorbereidingsopdracht

  Je kiest een aantal onderwerpen waarover je een blog wilt schrijven. Je maakt daarvoor een korte voorbereidingsopdracht, zodat we in de workshop zelf een vliegende start kunnen maken.  Ook vul je een intakeformulier in en lever je een zelfgeschreven tekst aan (bij voorkeur een artikel).

 • 1-2 dagdelen training

  Dagdeel 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

  • Waar begin je als je een artikel wilt schrijven? Over voorbereiding en schrijfproces, aan de hand van de voorbereidingsopdracht.
  • Snel structureren met slimme tekstplannen
  • Titels: hoe benut je het eerste beslismoment van de lezer?

  Dagdeel 2: Aantrekkelijk en boeiend schrijven

  • Prikkelende inleidingen: hoe verleid je je lezer tot doorlezen?
  • Stijl en toon: hoe schrijf je bondig, boeiend en aantrekkelijk?
  • Mooi afronden: hoe maak je een einde aan je artikel?
 • Individuele feedback op blogartikel (optioneel)

  Tot slot krijg je nog een half uur individuele (online) coaching op je artikel, dat je binnen 1 maand na het laatste dagdeel aanlevert per e-mail. Suzanne voorziet je blogartikel van feedback en samen bespreken we je blog waarbij we de puntjes op de i zetten.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop blogs schrijven is bedoeld voor mensen die veel expertise hebben, zoals adviseurs met minimaal 5 jaar ervaring. In je werk breng je daarnaast vaak complexe kennis over aan mensen die minder van de inhoud weten.

Je wilt door blogs te schrijven onder de aandacht komen of blijven van klanten en toekomstige klanten. Bovendien geloof je dat kennis delen een manier is om de juiste klanten aan te trekken. Herken je dit? Dan is deze workshop iets voor jou.

Wat levert de workshop blogs schrijven je op?

 • 100 ideeën om artikelen over te schrijven

  Je leert hoe je de juiste onderwerpen kiest en daarbij verschillende artikelen schrijft

 • Je lezer geboeid houden

  Je leert alles over invalshoeken, titels en intro’s die je lezer interesseren om door te lezen

 • Altijd tijd om te schrijven

  Je ontdekt hoe je tijd vindt in je agenda om te schrijven en hoe je uitstelgedrag de baas blijft

 • Slimme sjablonen voor verschillende artikelen

  Met vragen die je helpen sneller een artikel te schrijven.

De training blogs schrijven kun je in-company volgen

Ook kun je leren blogs te schrijven in een 1-op-1-schrijftraining. Die kun je overigens ook met een andere collega volgen. Dan wordt het vanzelfsprekend een 2-op-1-training.

 • 1 of 2 dagdelen

 • Maximaal 8 deelnemers

 • Na afloop review 1-op-1 mogelijk

Voor iedere deelnemer een publiceerbaar artikel

Een overtuigend en publiceerbaar artikel schrijven, het is lastiger dan je denkt! Überhaupt om een goed stuk tekst op papier te krijgen. Voldoende reden voor ons om een specialist op dit vlak in te schakelen. Via een van onze medewerkers kwamen we uit bij Protaal. 

We moesten voorafgaand aan de eerste cursusdag een stuk eigen geschreven tekst bij Suzanne inleveren. Een tekst waar je zelf tevreden over was. Inderdaad, Suzanne had wel wat aandachtspuntjes 🙂 

Op heldere wijze en met een goede dosis humor heeft zij ons in 3 dagdelen verspreid over meerdere maanden laten ervaren hoe je een goed artikel schrijft. De praktische handvatten en de reviews van de door ons geschreven teksten spraken me erg aan. 

Suzanne schakelt goed op feedback en vragen uit de groep en staat echt boven de stof. Omdat de cursus voor iedere deelnemer een publiceerbaar artikel als eindresultaat had was het ook direct waardevol. 

Een goed stuk tekst schrijven, het is makkelijker dan je denkt! Wel eerst even langs Suzanne.

Kennismaken

Wil je kennis met me maken? Of jouw specifieke vraag met me bespreken?

Vul dan het onderstaande formulier in of mail me. Dan plannen we een telefonische of ‘live’ afspraak.

1 + 4 = ?

De privacyverklaring vind je hier.

ProTaal – Schepenstraat 86B – 3039 NM – Rotterdam – 010 – 465 77 75 – info@protaal.nl